fbpx

Skara

I det nya området Sörskogen bygger vi 6 st exklusiva lägenheter med fint läge. Bostäderna är marklägenheter och varje bostad har en egen trädgård. Parkering med laddning för elbil finns tillgängligt.

Husen uppförs med de allra högsta miljökraven. Taken täcks med solceller och de som bor här får givetvis tillgång till billig el. Husen är så välbyggda att de knappt behöver någon uppvärmning.

Boendekvaliteter

Lägenheterna utgörs av 3 rok samt 4 rok, på ca 70 kvm. På bilden nedan en lägenhet med ett stort master bedroom och två mindre barnrum eller hemmakontor. Mellan kök och vardagsrum finns en öppen planlösning. Det finn s ett rejält tillgtaget badrum, och praktisk förvaring.

Exempel på planlösning för en bostad med 4 rok. Till varje bostad hör ett extern förråd i ett uthus, samt ansvaret över en gemensamhetslokal.
Plankösning 4 rok. Foto: CAMPUS

Varje hyresgäst är ansvarig för en gemensamhetslokal om 15 kvm. Alla boende har tillgång till samtliga gemensamhetslokaler – någon kanske inreder sin som ett pingisrum, en annan som e-sportstudio och en tredje som bibliotek.

Fasadskisser från bygglovet. Stora fönster går hela vägen ner till golvet.
Fasad. Foto: CAMPUS

Bostäderna har högt i tak (2.7 meters takhöjd). Stora fönster från golv till tak innebär ett fantastiskt ljus inomhus även vinterntid. Fasaden är i trä, och taket täkt av solpaneler.

Sitsrionsplan på de 6st radhusen. Varje bostad får en egen tomt, såklart.
Situationsplan. Foto: CAMPUS


I situationsplanen syns de 3 parhusen med totalt 6 st bostäder. Alla får en varsin tomt med gräsmatta osv, även om tomtgränserna inte syns i situatiojnsplanen. Sässongsförvaring finns i en separat byggnad på gården, som innehåller ett förråd per bostad.

Det finns två parkeringsplatser per bostad.

Preliminär tidplan

  • Fastighetsförvärv ✔
  • Bygglov laga kraft ✔
  • Projektering beräknas pågå till Januari 2022
  • Byggstart planerat till Februari 2022
  • Inflyttning planerat till November 2022.

Läget i Skara

Sörskogen Södra har ett naturfint läge men ändå centralt.