Inkluderande köper hyresfastighet i Järpen

Inkluderande Fastigheter har förvärvat fastigheten med adress Strandvägen 32 i Järpen. Fastigheten har härligt solläge med fantastisk utsikt över vattnet. “Tomten ligger på andra sidan vägen av den tomt där vi idag uppför 24 st hyresrätter, vilket på sikt gör köpet rationellt ur ett förvaltningsperspektiv.” säger Andreas Ferm, VD på Inkluderade Fastigheter.

Fotgrafi på fastigheten vi förvärvat
Längs med Strandvägen med utsikt mot älven ligger fastigheten.

När det finns lediga bostäder i fastigheten kommer dessa tilldelas de som står i Inkluderande Fastigheters hyreskö för Järpen. Hyreskön kostar inget, och anmälan sker här.

Byggnaden är tilläggsisolerad på tidigt 80-tal, men har ändå näst sämsta klass F. Inkluderande Fastigheter AB ser möjligheter att göra skillnad för klimatet genom att förbättra byggnadens energiprestanda. Störst effekt får man med enkla åtgärder, som att byta ut pelletspannan mot värmepump.

Anders Österling, Styrelseordförande i Inkluderande Fastigheter AB, kommenterar köpet
“Strandvägen 32 är en renoverad fastighet i fint skick och med stabila kassaflöden. Läget vid den gamla bron är både vackert och strategiskt för oss. Vi misslyckades med köpa fastigheten när den såldes 2018, så det känns kul att vi lyckades denna gång! Säljarna har under sina tre år som ägare tagit väl hand om och varit väldigt måna om hyresgästerna, och det känns fint att få förtroendet att fortsätta förvalta denna relation.”

Tillträde av fastigheten sker senare i november.

Inkluderande Fastigheter AB är ett bolag som vill lösa problem på bostadsmarknaden genom att bygga för de som ingen annan bygger för. I Åres centralort Järpen finns en stort behov på bostäder, men köpkraften är avsevärt lägre än inne i Åre. Detta har lett till att, bortsett från ett seniorboende som Årehus har byggt, har det inte skett någon större nyproduktion i Järpen på 25+ år. Vi uppför därför ett klimatsmart hyreshus med 24 st hyreslägenheter med låg hyra. För mer information om vårt pågående bygge på andra sidan om Brogatan än nu förvärvad fastighet, läs mer om byggprojektet i Järpen här.