fbpx

Golvläggning i Vallastaden

I Linköping går projektet framåt med stormsteg och vi räknar med att de första hyresgästerna kan flytta in i början av februari 2022. De fina askgolven håller på att läggas och de passar väldigt fint med de råa betongväggarna!

Inkluderade Fastigheter AB vinner markanvisning i Båstad

Inkluderande Fastigheter har idag vunnit en markanvisningstävling i Båstad, för att uppföra 84 st hyresrätter. Bostäderna kommer hålla absolut högsta klass såvitt avser alla aspekter av hållbarhet; miljömässig- , social- och ekonomisk hållbarhet.

Skiss på fasad på en av hustyperna. Foto: CAMPUS

Läs mer om projektet här. Vill du bo här? Anmäl dig i våran kostnadsfria hyreskö här.

Inkluderande köper hyresfastighet i Järpen

Inkluderandes ny fastighet på Strandvägen 32 syns bredvid byggarbetsplatsen av våra klimateffektiva hyresrätter

Inkluderande Fastigheter har förvärvat fastigheten med adress Strandvägen 32 i Järpen. Fastigheten har härligt solläge med fantastisk utsikt över vattnet. ”Tomten ligger på andra sidan vägen av den tomt där vi idag uppför 24 st hyresrätter, vilket på sikt gör köpet rationellt ur ett förvaltningsperspektiv.” säger Andreas Ferm, VD på Inkluderade Fastigheter.

Längs med Strandvägen med utsikt mot älven ligger fastigheten.

När det finns lediga bostäder i fastigheten kommer dessa tilldelas de som står i Inkluderande Fastigheters hyreskö för Järpen. Hyreskön kostar inget, och anmälan sker här.

Byggnaden är tilläggsisolerad på tidigt 80-tal, men har ändå näst sämsta klass F. Inkluderande Fastigheter AB ser möjligheter att göra skillnad för klimatet genom att förbättra byggnadens energiprestanda. Störst effekt får man med enkla åtgärder, som att byta ut pelletspannan mot värmepump.

Anders Österling, Styrelseordförande i Inkluderande Fastigheter AB, kommenterar köpet
”Strandvägen 32 är en renoverad fastighet i fint skick och med stabila kassaflöden. Läget vid den gamla bron är både vackert och strategiskt för oss. Vi misslyckades med köpa fastigheten när den såldes 2018, så det känns kul att vi lyckades denna gång! Säljarna har under sina tre år som ägare tagit väl hand om och varit väldigt måna om hyresgästerna, och det känns fint att få förtroendet att fortsätta förvalta denna relation.”

Tillträde av fastigheten sker senare i november.

Inkluderande Fastigheter AB är ett bolag som vill lösa problem på bostadsmarknaden genom att bygga för de som ingen annan bygger för. I Åres centralort Järpen finns en stort behov på bostäder, men köpkraften är avsevärt lägre än inne i Åre. Detta har lett till att, bortsett från ett seniorboende som Årehus har byggt, har det inte skett någon större nyproduktion i Järpen på 25+ år. Vi uppför därför ett klimatsmart hyreshus med 24 st hyreslägenheter med låg hyra. För mer information om vårt pågående bygge på andra sidan om Brogatan än nu förvärvad fastighet, läs mer om byggprojektet i Järpen här.

Betongbokhylla i Linköping

Idag besökte vi åter igen Vallastaden i Linköping. Dagens höjdpunkt var denna bokhylla gjuten i betong, där man kan låna sig en bok och slå sig ned på sittplatser som även de är gjutna i betong. Vi gillar betong 🙂

Linköping växer!

Idag besökte vi på Inkluderande Vallastaden i Linköping och beskådade hur våra byggnader har vuxit på höjden. Stolta och lyckliga över att tidsplanen håller och att vi snart kan erbjuda hyresrätter med låg hyra till ett sextiotal hyresgäster i Vallastaden!