Bygglov laga kraft för Bocce i Linköping

Inkluderande Fastigheter AB är glada att meddela att bygglovet för projektet Bocce har vunnit laga kraft, vilket gör det möjligt att äntligen påbörja byggnationen! Bocce skall bli en bostadsfastighet som erbjuder en mängd unika funktioner och bekvämligheter som är utformade för att främja gemenskapsboende och social interaktion.

Fastigheten omfattar totalt 28 lägenheter med 1-4 rum, varav fyra hotellägenheter. De kommersiella ytorna består av en 40 kvadratmeter stor lokal som öppnar upp sig mot gatan.

Bocce är skall byggas enligt passivhusstandard och utrustas med integrerade solpaneler på taket. Taket och den södra fasaden är utformat för att maximera exponeringen för solen och producera ett energiöverskott. Fastigheten har också gemensamma utrymmen, inklusive en vinterträdgård med studierum, och ett utomhuskök, som främjar social interaktion och samhällsengagemang.

Utöver detta erbjuder Bocce innovativa lösningar som flexibla och anpassningsbara hyreslägenheter, gemensamma odlingsområden, och i felleshuset finns gästlägenhet och lokal för fest. Under byggnationen kommer Bocce att erbjuda praktikplatser för personer som för närvarande står utanför arbetsmarknaden.

I byggnaden kommer minst 25% av lägenheterna vara delbara. De delbara lägenheterna är framtagna för ensamstående föräldrar med barn som bor hemma på deltid. När barnen bor hemma kan man ha en stor lägenhet, och när barnen inte bor hemma kan man hyra ut den avdelade lägenheten på t.ex. Airbnb för att finansiera hyra för en stor lägenhet när barnen bor hemma. 

Hyreslägenheterna kommer att ha låg hyra, i enlighet med kommande förhandling med hyresgästföreningen.

Bocce byggs i Vallastaden i Linköping. Vallastaden är ett område där social och klimatmässig hållbarhet står i centrum. Här finns ett stort fokus på att skapa en grön och hållbar miljö där människor kan trivas och må bra. Samtidigt tar området också hänsyn till Linköpings rika historia, och var 2017 en modern boexpo som visar hur hållbar stadsutveckling kan se ut.

Sammanfattningsvis är Bocce ett unikt och innovativt projekt som erbjuder ett nytt sätt att leva i staden. Inkluderande Fastigheter AB är stolta över att vara en del av en ny våg av inklusiv och hållbar utveckling i Sverige.

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Andreas Ferm, VD för Inkluderande Fastigheter AB
Telefon: 08-480 047 60
E-post: info@inkluderande.se§
Webb: www.Inkluderande.se


Om Inkluderande Fastigheter AB:
Inkluderande Fastigheter AB är en fastighetsutvecklare med fokus på ekonomisk, social och klimatmässig hållbarhet. Företaget strävar efter att bygga fastigheter som inte bara är ekonomiskt hållbara, utan också skapar socialt mervärde för samhället och minskar deras klimatpåverkan. Genom att prioritera hållbarhetsfrågor i alla steg av utvecklingsprocessen, från planering till färdigställande, har Inkluderande Fastigheter AB byggt upp ett rykte som en pålitlig och ansvarstagande aktör i fastighetsbranschen.